Prietenul nostru, Denis, ne-a transmis un mesaj video:
Prietenii nostri de la Arhivele din Alba ne-au scris: "Azi, în zi de sărbătoare, Arhivele din Alba au onoarea să adreseze colegilor şi prietenilor truditori în Biblioteca Costeşti Vâlcea un sincer "LA MULŢI ANI!". Datorita Dumneavoastră ne-am reamintit plăcerea cititului şi bucuria decoperirii cărţilor. Cu deosebită stimă, arhiviştii albaiulieni."
Prietenul nostru, Dan Pura de la Arhivele Nationale Timis, ne-a urat: "La multi ani, spor in toate, cititori numerosi si evenimente remarcabile!"
Prietenul nostru, Dogaru Ion Gabriel, ne-a scris: "Astăzi, de Sfântul Gheorghe, peste 100 de ţări din întreaga lume, printre care şi România, celebrează Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor. Sărbătoarea mondială, un omagiu adus oamenilor de litere pentru contribuţia semnificativă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii, promovează lectura publică, industria editorială şi protecţia proprietăţii intelectuale prin drepturile de autor. Ziua Cărţii şi a Drepturilor de Autor a fost instituită pe data de 23 aprilie, la iniţiativa UNESCO, încă din anul 1995 şi de atunci este marcată anual, la nivel internaţional.
23 aprilie este o zi simbolică pentru literatura universală, întrucât, la această dată şi în acelaşi an - 1616 - s-au stins din viaţă celebrii scriitori William Shakespeare şi Miguel de Cervantes. Aceeaşi zi se leagă, totodată, de biografiile altor autori de renume precum Garcilaso de la Vega, William Wordsworth sau Maurice Druon.
Instituirea acestei sărbători la o dată importantă din calendarul creştin - Ziua Sfântului Gheorghe şi a patronului catalan Sfântul Jordi - are legătură şi cu o veche tradiţie de peste nouă decenii, practicată în Catalonia. Acolo, pe 23 aprilie, se obişnuia să fie dăruite celor dragi cărţi şi un trandafir roşu. Mai târziu, ideea s-a extins în librăriile din întreaga Spanie, care, în Ziua Sfântului Gheorghe, ofereau câte o floare pentru fiecare carte vândută.
În România, pe 23 aprilie este sărbătorită şi Ziua Bibliotecarului.
Cartea este o comoară fără de preţ, în care se adună cele mai frumoase gânduri, pentru ca alţii să le poată folosi în voie.
Cartea ne este un prieten credincios de nădejde."
Multumim tuturor pentru urari!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu